Drumeții - Cabana Bucin
41600
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-41600,cabin-core-1.0.2,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Drumeții

Pe lângă numeroasele facilități, vă invităm să profitați și de posibilitățile oferite de cadrul natural din zonă. Drumețiile sunt, probabil, cea mai la îndemână activitate în aer liber, fiind nevoie doar de o pereche de ghete potrivite și de haine confortabile pentru a porni în explorarea peisajelor minunate din zonă.

Salina Praid

Un mediu de climat unic. Se recomandă tuturor, şi nu este un secret faptul că şederea în microclimatul salinei este benefic în anumite probleme de sănătate. Pentru persoanele sănătoase mediul subteran ajută la relaxare, la înfrumusețarea pielii şi la revigorare.Baza de agrement este amenajată la “Orizontul 50”, care se află la o adâncime de 120 m de la suprafaţă. Transportul persoanelor se face cu autobuzele salinei pe o distanţă de 1250 m până la poarta de intrare în baza de agrement.

Pagina webHartă

Centru Wellness Praid

Centrul wellness are piscine acoperite și o priveliște superbă. Aici vă puteți bucura de apă terapeutică sărată, carbogazoasă, termală cu o concentrație mare de minerale, care se recomandă pentru reumatism, afecțiuni posttraumatice ale aparatului locomotor, afecțiuni neurologice cronice periferice, afecțiuni ginecologice respectiv afecțiuni respiratorii.

Mocănița Sovata

Mocănița est un tren cu locomotiva cu aburi din 1949. Învăluită toată în aburi, bătrana mocăniță șuieră și astăzi printre dealuri. În vagoanele fără geamuri și cu bănci din lemn, puteți uita imediat de cotidianul prăfuit și ajungeți într-o lume de poveste, departe de zgomot și agitatie. O călătorie de neuitat pe ruta Sovata – Câmpu Cetăţii. Pe traseu puteți admira zone superbe, cu dealuri și pajiști de o frumusețe rară, cu case cochete în stil ardelenesc. Merită pe deplin o astfel de excursie dacă ajungeți în Sovata. Traseul are o lungime de 14 km, iar durata călătoriei este de două ore, dus întors.

Pagina webHartă

Lacul Ursu

Lacul Ursu se întinde pe o fundaţie de sare și este o arie protejată de interes național. Concentrația sării din apă atinge 300g/l, valoare comparativă cu cea a Mării Moarte, care descrește treptat spre suprafață până la 150 g/l de sare.Trei recorduri mondiale definesc Lacul Ursu din stațiunea Sovata, județul Mureș: este cel mai mare lac helioterm din lume, este singurul lac cu apă sărată înconjurat de o vegetație bogată, și este singurul lac natural din lume despre care se cunoaște, fără nici o indoială, data exactă la care s-a format! Este vorba de anul 1875, când, la 27 mai, a avut loc o prăbușire de teren, creându-se astfel o formațiune geologică, de natură carsto-salină.

Hartă

Hanul Pescăresc Câmpu Cetății

Hanul Pescăresc își aşteaptă oaspeții în inima satului pitoresc de munte, Câmpu Cetății. Temelia de bază a hanului o constituie piscicultura bazată pe priceperea și experiența a mai multor generații. Rodul acesetei munci este păstrăvul fript din Câmpu Cetății, care a devenit cunoscut nu numai în țară, dar și în străinătate. Hanul are o capacitate de 400 de locuri.

Pagina webHartă

Muzeul pălăriilor – Crișeni

Muzeul pălăriilor din paie din Crișeni și-a deschis porțile vizitatorilor în 21 iulie 2001. În muzeu sunt expuse tipuri de pălării create și purtate în țară, împreună cu mașinăriile folosite în trecut în producția pălăriilor și decorațiuni sau obiecte de paie. Aici se află și faimoasa pălărie ce deține recordul mondial.  Colecția muzeului cuprinde nu doar pălării de paie ci și o serie de pietre minunate, expuse în curte. Pietrele sunt sub forma lor originală, natura șlefuindu-le și sculptându-le de-a lungul a sute de ani.

Ținutul Sării

Renumitul ținut al sării conține atât obiective ultra cunoscute, cât și altele mai puțin cunoscute. Vizitează cât mai multe dintre ele. Recomandăm lacul Ursu, Băile Homorod, parcul de animale sălbatice Ivo, lacul de acumulare Zetea, mina și băile sărate de la Praid, băile tradiționale cu nămol din canionul de sare, Casa cu fluturi, poiana narciselor.

Obiecte artizanale și traditionale din Corund

Ceramica de Corund este specifică localității Corund din județul Harghita. După ce lutul a fost bine frământat cu puțină apă și s-a curățat de impurități, se taie fâșii și se modelează pe roata de olărit, până ce capătă forma dorită. După câteva zile, se bagă la cuptor. Vasele de Corund sunt pictate de meșterii populari, cu desene florale ți zoomorfe stilizate. Ceramica poate fi albă, maro, albastră (cobalț) sau multicoloră.Târgul de ceramică este deschis permanent, de unde puteți achiziționa produse de artizanat de bună calitate.

Hartă

Ape minerale Arcsó

Localitatea Arcso se găsește în apropiere de Corund și este renumită pentru apele ei medicinale. Poți vizita izvorul de apă sărată și izvoarele de apă minerală. Apele medicinale de aici au beneficii asupra sistemului digestiv și intestine. Zona a fost cunoscută sub denumirea de Băile Corund, însă după al doilea război mondial și cu trecerea anilor, izvoarele s-au distrus aproape complet.

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului reprezintă o zonă geografică pitorească din România situată în partea centrală a Munților Hășmaș, în nord-estul țării în județele Neamț și Harghita. Cheile au fost formate de râul Bicaz și fac legătura între Transilvania și Moldova. Zona Cheile Bicazului, cu o lungime de peste 6 km de la Lacul Roșu în amonte până la localitatea Bicazul Ardelean în aval, este străbătută de drumul transcarpatic DN12C care leagă orașele Gheorgheni și Bicaz.Cheile Bicazului sunt incluse în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș și fac parte din rezervația naturală Cheile Bicazului și Lacul Roșu.

Hartă

Lacul Roșu

Lacul Roșu s-a format în urma prăbușirii unui versant din cauza cutremurului din 1838, la altitudinea de 983 m, într-o depresiune cu un climat predominant subalpin. Numele său provine de la Pârâul Roșu care traversează straturi de culoare roșie cu oxizi și hidroxizi de fier. În limba germană se numește Mördersee (“Lacul Ucigașul”); în maghiară, gyilkos = ucigaș, deoarece, potrivit legendei, surparea de teren ar fi acoperit un sat, omorându-i atât locuitorii lui, cât si animalele. Apa adunată a avut culoarea roșie de așa de mult sânge, încât numele lacului a devenit atât Lacul Rosu, cât și Lacul Ucigaș.

Împrejurimile lacului au un microclimat plăcut, deosebit de benefic pentru tratarea stărilor de extenuare fizică și psihică.

Hartă

Izvorul Mureșului

Izvorul Mureșului este o stațiunea mică, brăzdată de drumul principal cu căsuțe cochete, toate încadrate într-un peisaj pitoresc superb. Numele locului provine de la un izvor aflat destul de aproape de drumul principal, pe care localnicii l-au creditat a fi izvorul râului Mureș.

Există și o pârtie de schi cu un grad mic de dificultate, unde puteți avea parte de un săniuș pe cinste. Lungimea ei este de aproximativ 600 m, diferența de nivel este de 100 m. Este perfectă pentru a învăța să schiezi. Pârtia beneficiază și de instalație de telecablu.

Hartă

Hanul Basa

Hanul Basa a fost construit în anul 1897 și funcționează și astăzi. Fiecare colț al clădirii inspiră tradiție, rămânând fidel detaliilor zonei și marelui predecesor Nașul Basa. Cei de la han vă întâmpină cu bucătăria autentică, nelipsita pălincă de prune și atmosferă secuiască.

Se pot organiza plimbări cu căruța sau sania prin pădurile din apropiere.

Pagina webHartă

Casa fluturilor- Praid

Din anul 2011 aduce mai aproape lumea minunată a fluturilor tropicali de copii și adulți.

Casa de fluturi poate fi vizitată în lunile calde si se pot observa, în acelaşi timp, mai multe sute de exemplare reprezentând 8 – 9 specii de bază şi 6 – 7 specii schimbătoare, metamorfice.

Pagina web